Att leva med grava sömnproblem

Jag har verkligen legat på latsidan, vad gäller att fota! Såå, jag har varit extremt snäll och snott min lillasyster foton, haha. Hon är så duktig på fota, so - why not? Visst ser det himla härligt ut ändå? Hade inte tackat nej till en sådan frulle!

Jag önskar att jag hade något klokt att säga till er idag, men icket. Jag har typ inte gjort något vettigt i veckan. Visst, har försökt förbereda liite till praktiken, men mitt engagemang har inte varit speciellt högt. Vi har lämnat in en examinations rapport och haft opponering och plugg inför en tenta. Meen egentligen, det närmsta jag har kommit arbetsterapi var när jag provade tyngdtäcke i tisdags.


"Att leva med grava sömnproblem"

Vad är då ett tyngdtäcke? Jo, ett täcke som väger mer än ett vanligt täcke. Det är till för personer med stor motorisk oro/grava sömnproblem. Såå, jag fick prova olika täcken, för att se vilket som kändes okej. Det blev tillslut ett 8 kilos kedjetäcke - som jag kommer få utskrivet. Självklart följs detta upp om det är ett täcke som fungerar bra. Ska även träffa en fysioterapeut och jobba med basal kroppskännedom Förhoppningsvis blir min sömn lite bättre med hjälp av detta!

Vill du också få ett tyngdtäcke utskrivet? Kontakta antingen en arbetsterapeut genom din hälsocentral eller din läkare som kan skicka en remiss till psykiatrin.

Det som är jobbigt med att sova dåligt är: Ökad smärta, trötthet, irritation, humörsvängningar, oro/ångest, glömmer bort ord/saker att göra och tryckande huvudvärk. I vissa fall har jag sovit så dåligt, under för lång tid, att det har lett till hallucinationer. Såå, jag har gått i KBT, provar mediciner, akupunktur, avslappningsband, allmän sömnhygien (rekomendationer med ex. koffein, mobil/dator innan läggdags, kvällsrutiner osv) meen ingenting har riktigt hjälpt helt, även om det har förbättrats.

Och samtidigt, jag är van med att sova dåligt. "Stressnivå som barn till alkoholiserade föräldrar lever under är att jämföra med stressnivån hos elitsoldater i krig." Sen att bo i ett familjehem där hon jag bodde hos kunde komma in mitt i natten i mitt rum. Det gjorde att man alltid låg på helspänn.

Gillar

Kommentarer

Inger Hansson
,
Jag hopas, av hela mitt hjärta, att de åtgärder du beskriver kommer att hjälpa . Kramar !
Lili,
Åh, jag fick också ett tyngdtäcke utskrivet men glömde hämta ut det! Har haft svåra sömnproblem hela livet och nu har det blivit en riktigt jobbig period igen, hoppas man fortfarande kan hämta täcket, eller att det är lätt att få ett nytt utskrivet. Och hoppas att det kommer hjälpa dig. Det tror jag faktiskt!
zilverka.blogg.se
Dreamspo
Dreamspo,
Du kan alltid ringa och höra! Risken finns att någon annan har fått den, men såklart borde det stå i journalen så att det kan beställa hem ett nytt tyngdtäcke <3
nouw.com/dreamspo