Att skapa balans mellan kost och motion

Balans mellan kost och motion

Egentligen krånglar många till det. Att vara så "duktig" och äta nyttig, träna dagligen och gärna visa att man lever en hälsosam livsstil. Jag har en väldigt hälsobaserat instagram och blogg - men jag är inte 100 %. Visst jag äter nyttigt mestadels av tiden, för att min kropp mår bra av det. Jag är väldigt sockerkänslig, känslig mot gluten och laktos - vilket också försvårar att äta alla godsaker som erbjuds på affären. Men jag äter godsaker ändå - bakar, äter choklad och tar gärna någon fika emellanåt! Ibland är man också lat och beställer hem pizza till dörren. Jag har levt väldigt strikt en gång i tiden, där man har stenkoll på allt men nu med åren har jag insett hur viktigt det är att inte utesluta utan att det ska vara just det - BALANS!

Hur får man då en balans? Det är otroligt individuellt. Våra kroppar är olika och har olika behov. Vi har olika ämnesomsättning, tål olika saker och en del mår bättre av att följa en "diet" medan andra inte gör det. Personligen följer jag ingen diet utan går på sunt förnuft! Jag tränar - vilket gör att jag kan äta mer, men jag har också en låg ämnesomsättning. Ibland äter jag alldeles för mycket (vem gör inte det?) och ibland är jag inte alls hungrig. Att lyssna på kroppen signaler och inte stressäta är otroligt viktigt! Men sen också - kost, sömn, träning är viktigt för att finna balansen. Jag har nu en längre period haft otroligt svårt för att sova, vilket gör att min hunger varierar otroligt- så har fått skapa en hel del rutiner för att äta.

Men om du äter bullar varje dag, trycker i dig massa snabba kolhydrater och mycket socker - då kanske det är dags att ta sig i kragen. Byt ut mot bättre alternativ istället, färgglada frukter/smoothies/kvarg/proteinbars för att minska sockerintaget. Prova nya frukter/grönsaker! Variera mer i din kost och traska inte på i samma banor dag efter dag (det är lätt att börja äta på rutin och inte så varierat).


Balansen mellan träning och vila! 

Jag tränar mycket, för att jag annars har orimligt mycket smärtor. Träning ÄR viktigt oavsett. Jag lever med smärtproblematik - men blir man bättre av att ligga på soffan? Nej, det ska vara en BALANS mellan träning och vila. Hur lätt är det? Inte alls, jag vill göra mer än vad min kropp orkar - och det är väldigt frustrerande.

Och vad är egentligen tillräcklig träning? En del säger till mig "jaa, jag brukar promenera varje dag, men jag upplever mig inte ha tiden just nu till annan träning". Vet du vad? Ge dig själv en klapp på axel! GRYMT jobbat att du har tagit en promenad - att du valt att göra något hälsosamt för din kropp. Visst är det önskvärt med någon form av styrketräning, men det är kanske ingen prioritering i ditt liv just nu. Det duger bra med prommisar! Kosten är den del som utgör mest, men såklart rekommenderar jag: Någon form av styrketräning, konditionsträning och mental träning! Variera dina träningsformer - prova nytt! Jag brukar slänga in olika träningsformer för variationen. Brukar prova nya övningar för jag är en person som lätt blir uttråkad. Men framförallt: Träna det du tycker är kul!

Mycket handlar om sunt egentligen om sunt förnuft och det är DITT val och DITT liv och ditt ansvar. Du bestämmer över din kropp, du prioriterar din träning och väljer själv vad du vill äta. Du kanske inte behöver äta bullar på fikarasten? Du kanske hinner med en prommis innan jobbet? Börja med att göra hälsosammare val - men NJUT också! Ät glass, gå ut och fika - men allt med måtta!

Behöver du stöttning?

En livsstilsförändring tar tid och du behöver ha tålamod. Känner du att du skulle behöva peppning/stöttning är Forever F.I.T ett smart program för dig som omfattar 69 dagar i tre enkla steg. Du får då: Träningstips, kosttillskott, kostråd för att se och må bättre! Det är stegen till en långsiktig livsstilsförändring där du får verktyg till en sund relation mellan kost och motion! Du hittar mer info: HÄR,

Har nu i helgen helgsrabatt på programmen, för beställning - mejla mig på: dreamspo.nouw@gmail.com för mer info!

Bilderna är från mina systrar:IdaochElin

Gillar

Kommentarer

MALIN,
Väldigt intressant att läsa 😊 Jättebra inlägg! Kram
malinkirstine.se
Dreamspo
Dreamspo,
Åh, kul att du läst igenom <3 😃
nouw.com/dreamspo
Inger Hansson
,
Ditt inlägg visar verkligen hur klok och kunnig du är. Bra jobbat! Kramar.
Linn Strömberg,
Riktigt bra inlägg!!
linnstromberg.se
Dreamspo
Dreamspo,
Åhh vad kul att höra <3
nouw.com/dreamspo
Intressant att läsa 😃.
www.saramadeleine.se
Dreamspo
Dreamspo,
Åhh kul att du känner så 😃 <3
nouw.com/dreamspo
Helena ,
Vilket bra inlägg 😃
helenaforsmark.blogg.se
Dreamspo
Dreamspo,
Kul att höra! 😃
nouw.com/dreamspo