Bountycheesecake

Innehåller affiliate-länkar

Vegansk glutenfri Bountycheesecake

Vegansk Bountycheesecake med en härlig, krämig fyllning som du lätt kan få helt glutenfri eller helt fri från raffinerat socker, beroende på vad du väljer för digestivekex till och vilken choklad. Om du vill ha mer kokossmak rekomenderar jag att du tillsätter kokosolja i botten och ev. kokossteviadrops (länk) i fyllningen <3


Jag använde en 90 % choklad som följde med Smakbox balans och med koden DREAMSPO får du 30 % på en box (gäller till om med idag, annars är det 15 %) :-) Läs gärna mer om boxen i mitt tidigare inlägg: Vem passar Smakbox för?


Lästips: Bountys , Kokosrutor , hälsosam cheesecake

Handduk från Jotex.se :-)

Ingredienser

Chokladcheesecake
250 ml kokosgrädde (jag använde garants kokosgrädde som fått stå i kylskåpet)
50 g mörk choklad
1 msk agave sirap
2 msk kokossocker
1 krm vaniljpulver

Botten:
170 g valfria digestive
80 g färska dadlar
2 - 3 msk vatten

Form:

10x10 cm springform (2 st)

Gör så här

1. Hacka chokladen och lägg den i en bunke tillsammans med agave sirap, vaniljextrakt, kokossocker och hälften av kokosgrädden
2. Smält den andea hälften av kokosgrädden i en kastrull tills det får ett uppkok
3. Häll över den varma kokosgrädden över chokladblandningen och rör om tills det smält. Ställ det sedan åt sidan för att svalna
4. Mixa dadlar och digestivekex smuligt
5. Tillsätt någon matsked vatten, mixa. När digestivebotten går att forma så är det klart.
6. Tryck ut botten i två springformar med löstagbar botten
7. Grädda i mitten av ugnen på 175 g i ca 8 minuter :)
8. Vispa chokladblandningen luftig
9. Fyll bottnarna med chokladfyllningens ställ i frysen ca 3 - 4 h innan servering :)

Gillar

Kommentarer