Dadelbollar

Innehåller affiliate-länkar

Raw dadelbollar

Dadelbollar, helt veganskt glutenfritt och raw, är ett enkelt recept och ett gott snack att ha hemma i kyl eller frysen. Jag bruka förvara dessa i frysen då jag tycker om att de är lite hårda. Jag tycker dadlar är en fantastisk sötning att ha i bakverk, men om du inte är jätteförtjust i dadlar så är detta recept inget för dig. Rekomenderar att du provar mina bananchokladbollar istället, vilket också är ett gott snack att ha hemma i kylskåpet :-)


Läs även: Bananchokladbollar ,sockerfria chokladbollar , raw kokosrutor , raw chai cheesecake

Ingredienser

Allt fetmarkerat till dadelbollarna är länkat <3

300 g färska dadlar
3 msk kakao
1 dl riven kokos
1,5 dl kokosmjöl
1 krm vaniljextrakt
3 msk raw agave sirap
2 msk kallpressad kokosolja
1 msk jordnötssmör
1/2 krm salt

Frivilligt:
Hjärtform (för att få dem till små hjärtan, lik formen jag har men inte den exakta)

Gör så här

1. Blötlägg dadlar några timmar
2. Mixa alla ingredienser med en stavmixer, eller i en matberedare
3. Forma till små bollar, eller annan valfri form
4. Ställ i frysen ca 1 h,
5. Servera :-)

Gillar

Kommentarer