Därför ska du träna högintensivt!

Jag vet inte varför men, ni vet den där känslan av att vakna i ren ångest? Vaknade upp stressad, orolig och fattade inte riktigt varför. Jag var tvungen att gå upp och pilla på mobilen ett tag innan jag gick och la mig i sked med min pojkvän. Drömde därefter en jagande stressdröm, vilket gjorde mig mer utslagen än utvilad. Ibland kommer sådana perioder med mardrömmar/stress drömmar som gör att själva sovandet inte känns så lockande längre.

Meen när väckaren ringde och drog mig ur den hemska drömmen var det en lättnad. Drog igång morgonen med en riktigt intensiv HIIT rutin. Den bestod av: 10 burpees, 10 squat jacks, 10 mt climbers, 10 mountain climbers, 10 jump squats x 10. Alltså 5 olika övningar 10 x 10 = 500 reps totalt. Gör det så fort du orkar rätt teknik och små pauser (landade på 13,50 min). Mitt hjärta slog så hårt och svetten sprutade, heelt fantastisk känsla! Det jag saknar mest är att springa intervaller och de gånger jag maxade (springa tills du stupar för att nå maxpuls). Det ger en jäkla kick, men HIIT motsvarar det rätt bra (du tränar runt 85 % av maxpuls - ibland högre). Det går att få upp pulsen på några minuter och man får ett härligt endorfinutsläpp. Efter det tränade jag med lätta vikter ben/rygg/rumpa och avslutade med låång härlig yoga stretch. Riktigt bra start på dagen!

Vad som händer i kroppen vid högintensiv träning

Ny studie har visat att det är kalciumkanalerna bryts ner och att kalcium läcker ut i cellen. Det får cellen att bilda nya proteiner, bland annat mitokondrier. Mitokondrier ökar musklers uthållighet, förbättrar syreupptaget det är därför HIIT är så effektivt. Det går snabbt (på några minuter har du nått effekt), du ökar ämnesomsättningen och får bättre kondition på köpet. Tänk på att HIIT inte bör utföras varje dag, då det kan leda till ett alltför stort kalciumläckage. Tänk också på att värma upp ordentligt före!

Några hälsoeffekter:

+ Förbränningen ökar
+ Förbättrar inslunkänslighet
+ Ökar syresupptagningsförmågan
+ Ökar muskeltillväxt
+ Energiboost
+ Hormonbalansen förbättras
+ Tidseffektivt, tar inte lång tid alls!

Äntligen, helt klar med medicinkursen!

Fick idag tillbaka den sista tentan! Så nu har det firas! Jag har blivit godkänd på alla medicintentor nu! Spikade neurologin (fullpott), var 1 poäng ifrån VG på barnneurologin och var 1 poäng över godkänt på neuropsykologin!! Känns helt fantastiskt att inte tänka på det mer. Alla gamla tentor slängdes nu i soptunnan. Den enooorma mängden kladdpapper likaså.

Jag och Simon passade på att fira mina tentor + att vi har varit sambos nu i 1 år och 2 dagar med en underbart god middag. Passade på att städa lite på lunchrasten så det skulle vara fint tills han kom hem❤. Vet ni vad det roliga var? När jag for på Willys så köpte jag energidryck (15 års gräns) och blev tvungen att visa leg.. haha, visserligen har jag samma jacka och täckbrallor sen jag gick i 8:an, men ändå, liite äldre än 15 ser jag väl ändå ut att va? Fyller ju 21 snart 😂. Hon kollade snabbt på mitt leg och såg lite skamsen ut sen, Träffade också några som frågade om vägen till "Ullis". Hade ingen aning om vad det var först, så han fick upprepa det flera ggr innan jag förstod "Jahaaa, Willys!".Vet inte varför, men någon gång varje vecka frågar folk om vägen. Oftast är jag helt fel person att fråga, då jag inte vet vad alla områden heter här ännu xD

Har du haft en bra dag?💙

Gillar

Kommentarer

mynameisjossan
mynameisjossan,
Hej svejs.
Jag är en tjej som skulle vilja uppmärksammas för min blogg.

Jag älskar att skriva, blogga, instagramma, se på film, vara i naturen, fotografera och promenera med hundar.

Jag har diagnosen Aspergers Syndrom, det är egentligen det som ligger till grund för min blogg. Alltså därför jag startade en blogg från början.

Min blogg innehåller både tankar, bilder, tips inom Photoshop, resor, jobb, dagbok och allt det där vanliga som många skriver om.

Man kan säga att min blogg är en Aspergerblogg, om man kan använda det ordet.

Hoppas att du skulle vilja spana in min blogg, kanske tipsa någon om den ifall den faller dig i smaken och så vidare.

Aspergers Syndrom är ingen sjukdom, det är en funktionsnedsättning. Mvh Josephine
nouw.com/mynameisjossan
Inger Hansson
,
Du är helt otrolig som klarar dina studier med så goda resultat samtidigt som du kämpar med sjukdom och din rätt till en" praktikplats. Kramar !