Contains affiliate links Recept, Vardagstips, Vegan
Glutenfria bananchokladbollar

Såklart ska vi fira chokladbollens dag! Bjussar idag på glutenfria, veganska bananchokladbollar. Dessa är perfekta till eftermiddagsfikat och fungerar bra som ett nyttigare alternativ, istället för klassiska chokladbollar som innehåller både smör och socker. Om ni frågar mig så borde ni baka bägge varianterna, för chokladbollar är fantastiskt gott :-)

Det är inte bara chokladbollen vi firar idag - Jag och Simon (min sambo) har varit tillsammans i fyra år idag så vi ska beställa vegopizza och sen försöka övervinna förkylningarna vi dragit på oss. Att det redan har gått fyra år känns otroligt, det har hänt så mycket under dessa år, både positivt och negativt. Jag har hunnit på bo tre olika städer, flyttat fyra ggr, opererat ryggen, Simon har hunnit startat eget företag, tagit körkort och är nu snart klar med sista året på gymnasiet. Sen så har vi blivit "föräldrar" till vår fina lilla katt Pelle<3

Ingredienser

3 mellanstora bananer
3 dl glutenfria havregryn
1/2 dl kakao
1 msk pulverkaffe
2 msk hett vatten

1/2 dl kokos

Ev. 20 vanilj steviadroppar (klick)

Gör så här 

1. Koka vattnet och gör i ordning snabbkaffet, låt svalna
2. Mosa bananerna med en gaffel
3. Tillsätt havregryn, kakao, steviadrops och snabbkaffet, rör om
4. Forma till små bollar och rulla dem i kokos
5. Låt stå i kylskåpet ca 1 timma
6. Servera! :-)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments