Vardagstips, Vegan, Recept
Vegansk brownie

Brownie med vegansk kondenserad mjölk = gudomligt gott! Kondenserad mjölk behöver inte betyda att den är gjord på komjölk. Jag gjorde min på kokosmjölk istället. Du kan använda vanligt strösocker ifall du inte har kokossocker hemma, men kokossocker ger mjölken en kolaaktig smak.Gör gärna den kondenserade mjölken dagen före du bakar.

Ett annat tips är att använda kikärtsspad istället för ägg. Det fungerar på samma sätt som ägg, vispa ihop det med socker tills det blir poröst. Ifall du inte vill använda dig av kikärtsspad så kan du vispa sojagrädde med lite sirap istället.

Gräddningen kan variera från 30 - 45 minuter. Jag tycker nästan alla bakverk ska vara lätt undergräddade istället för välgräddade. Det är bara för att jag tycker det blir godare när man ska äta den dagen efter. Risken finns, om kakan är för välgräddad, att det blir torrt. Det värsta är när bakning blir det :-( I detta recept har jag valt att grädda i 30 minuter, även om rekommendationen är mellan 40 - 45 min.

Ingredienser

235 g mjölkfritt smör
4 dl socker
1,5 dl kakao
4 msk kikärtsspad
0,75 dl ljus sirap
2 dl mjöl (glutenfritt eller vetemjöl)
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker

Kondenserad mjölk:
1 burk fet kokosmjölk, rumstempererad
1,5 dl kokossocker


Gör så här: 

1. Blanda kokosmjölken och kokossocker i en kastrull
2. Koka upp och låt den skjuda i ca 25 minuter tills mjölken tjocknat
3. Häll upp i en burk och låt svalna
---

Ugn: 175 grader

1. Vispa ihop sockret och kikärtsspadet i en bunke
2. Tillsätt mjöl, kakao, salt och vaniljsocker
3. Smält smöret i en kastrull och blanda sedan i sirap och den kondenserade mjölken
4. Häll smörblandningen över browniesmeten
5. Blanda noggrant
6. Lägg bakplåtspapper i en form och häll i smeten
7. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter
8. Låt svalna
9. Servera med glass, eller ät den direkt :-)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nya inlägg