Recept, Vegan

Klassisk vegansk kladdkaka

Igår provbakade jag två st veganska mini kladdkakor, som verkligen blev en succé. Det är precis som jag kommer ihåg kladdkaka med ägg och smör. Så ber om ursäkt över att jag inte kunde fota bägge kakorna, men det gick snabbt åt här hemma.

Jag använde en 55 % mörk choklad i detta recept. Har hittat en budgetvariant på Willys som kostar 6 kr för 100 g. Men jag ser inga hinder att en annan choklad skulle vara bättre eller sämre. Om du vill ha mer chokladsmak, välj en med hög kakaohalt. Om du vill ha en ljusare kaka, som inte är lika mäktig, ta då en ljusare vegansk choklad :-)

Lucumapulver är absolut inte nödvändigt men jag älskar att ha det i mina kakor/tårtor. Smaken påminner om gräddkola, vilket passar perfekt i en Vegansk kladdkaka om du frågar mig!


Du kanske också gillar :Saffranskladdkaka, Mintkladdkaka , Brownie med vegansk kondenserad mjölk, Semmelkladdkaka

Ingredienser

Allt fetmarkerat är länkat <3

100 g mörk choklad
150 g mjölkfritt smör
2,5 dl vetemjöl special
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl kikärtsspad
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 msk kakao
ev. 1 msk lucumapulver


Till servering (förslag):
Florsocker
Sojagrädde

Gör så här

Ugn: 175 g
Gräddtid: 20 min

1. Smält smöret i micron, låt sedan chokladen smälta i smöret. När det har smält, tillsätt sockret.
2. Blanda alla torra ingredienser, om det är mycket klumpar i mjölet kan du antingen sila eller använda en gaffel för att lösa upp klumparna
3. Lägg i kikärtsspadet i chokladblandningen och rör om
4. Blanda de torra och blöta ingredienserna tillsammans tills det blir en härlig smet.. Om smeten är för torr kan du tillsätta någon matsked vatten eller växtdryck.
5. Placera bakplåtspapper i en form med löstagbara kanter.(Antingen två st 10 cm, eller en form med 24 cm diameter)
6. Låt grädda i mitten av ugnen ca 15 - 20 minuter (beror helt på din ugn)
7. Låt kladdkakan svalna
8. Servera :-)

TIPS: Låt gärna den veganska kladdkakan svalna några timmar i kylskåpet :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments