Egenvård mot smärta!

Innehåller affiliate-länkar

Efter att prova denna i ca 1 vecka har jag märkt en otrolig skillnad. Jag har provat en mängd olika produkter, mot smärta och återhämtning. Så visst, var som vanligt skeptisk. Smärtor har jag jämt, och nu när jag har praktik får jag väldigt spända muskler.

Okej, för er som inte vet: Jag är stelopererad för skolios och har en skruv i ryggmärgen, S1 nerv är skadad (vilket gör att det strålas ut i fötterna, enormt smärtsamt) och lever i konstant smärta.Detta gör att jag ofta drabbas av spända muskler, som helt enkelt har svårt att slappna av.


Vad är MSM? 

För det första kanske du undrar vad MSM är? Det finns idag både i tablett/pulver och gelform. MSM (meylsulfonmetan) finns naturligt i våra kroppar och det är en organisk svavelförening. Den hjälper till att bygga upp muskler, skelett, hår/hud och fungerar bra både för äldre och de som tränar mycket. Det finns studier som visar att det kan lindra vid: Reumatism, fibromyalgi och andra smärttillstånd. MSM används av träningsbloggaren Ida Warg, som tar den i pulverform!

Aloe MSM gel

Denna gel är en massagegel som har en lugnande, stärkande effekt och innehåller MSM, aloe vera samt olika örter. MSM, i denna gel, utvinns från trädbark. Aloe Veran i denna produkt är från en ekologisk odling! Den är (tack och lov) luktfri och ger inga fläckar. Jag är luktkänslig, vilket gör att jag inte tål ex. parfym eller deodoranter som luktar för mycket. Örterna i denna produkt är rosmarin, tea tree olja, mjölon och vitaliserande pilbark.

Aloe Vera kan dämpa inflammationer och förbättra huden. Örterna, som rosmarin, kan hjälpa till att stärka immunförsvaret, då det innehåller antioxidanter och mineraler. Intag av rosmarin sägs, i vissa fall, kunna stärka kapillärerna och därmed förbättra blodcirkulationen. Rosmarin används i vissa cellulitbehandlingar som görs på salong. Mjölon var ett växtbaserat läkemedel förr, men det påverkade njurarna då de åt bladen (stora mängder). Däremot om man tillreder bladen på rätt sätt och dricker det i te lindrar det urinvägsinfektion. Mjölon är lugnande och kan ha en viss smärtstillande effekt (vilket gör att många gravida använder det). Pilbark då? Det intressanta är att en israelisk studie visar att vitaliserande pilbark är bra för de med ryggsmärtor (yay!!).

Detta är inga medicinska påståenden om själva produkten, utan om vad en del forskning säger om ingrediensernas hälsofrämjande egenskaper. Det finns massa intressanta artiklar på nätet för dig som vill läsa mer! Genom att se fördelar/nackdelar med innehållet kan vi, på så sätt, bilda oss en egen uppfattning om produkten. Personligen älskar jag denna gel och har märkt stor skillnad! <3

Så du applicerar en riklig mängd på huden, arbetar in det, och upprepar vid behov!

Har du provar Aloe MSM gel?


Intresserad av produkten eller andra frågor? Kontakta: dreamspo.nouw@gmail.com

Gillar

Kommentarer

Inger Hansson
,
Jag blir så glad över att du har hittat en produkt som håller vad den lovat. Bamsekramar !
Pernilla,
Den är också fantastisk att kombinera ihop med heatlotion! Många massörer har denna kombination!
KRAM Pernilla
inredningochguldkanter.se
Dreamspo
Dreamspo,
Åhh ja, gillar verkligen den kombon 😃
nouw.com/dreamspo
Ann
,
Msm finns i pulverform att ta oralt också. Det gör jag varje dag. Funkar väldigt bra
Dreamspo
Dreamspo,
Jaa 😊 Vet att många fitnessbloggare brukar ta det tillskottet <3 😊
nouw.com/dreamspo