Glutenfri tårtbotten

Innehåller affiliate-länkar

Glutenfri vegansk tårtbotten

Söta små tårtbottnar som är helt veganska, glutenfria och fria från soja och aquafaba. Jag valde att göra fyra små bottnar som sedan fylldes med en vegansk smörkolakräm. Du kan såklart ha vilken fyllning som helst, bara fantasin som sätter gränser <3



Du kanske också gillar: Vegansk brownie , vegansk kladdkaka, vegansk nougatkladdkaka

Ingredienser

Allt fetmarkerad är länkat <3

2 dl potatismjöl
1 dlrismjöl
1 dl bovetemjöl
3 dl florsocker
1 dl kokosgrädde (använde Garants)
1 tsk äppelcidervinäger
1/2 dl äppelmos
1 msk bakpulver
1/2 msk vaniljsocker
1 dl kokhett vatten
1 dl rapsolja


Här hittar du: Skärbrädan (länk) Handduk (länk) från bästa Jotex.se

Gör så här

Ugn: 150 grader
Form: 4 st 10 cm (länk) springformar
ca 28 minuter i ugn

1. Blanda alla torra ingredienser tillsammans
2. Tillsätt kokosgrädde, äppelmos, äppelcidervinäger rapsolja och rör om
3. Koka upp vatten och häll det sedan i smeten
4. Lägg en bit bakplåtspapper i botten av varje form
5. Häll över smeten (fyll hälften av formen) och grädda i mitten av ugnen
6. Låt svalna och skär av toppen av tårtbottnarna innan dekorering :-)

Gillar

Kommentarer

evelinarou
evelinarou,
Bra tips 😄
nouw.com/evelinarou
Matildaogren
Matildaogren,

Hej! Var gärna med i min "veckans blogg", kram!

nouw.com/matildaogren
IP: 82.99.3.229