Glutenfri vegansk linslasagne

Innehåller affiliate-länkar

Vegansk glutenfri linslasagne

Jag älskar lasagne och jag har äntligen utvecklat ett recept som både är glutenfritt och veganskt och istället för att ha sojafärs har jag valt att använda linser! Detta inlägg är i samarbete med Smakbox.se ! Jag har fått prova deras smakbox balans som innehåller mindre gluten, färre sötsaker och är vegetarisk. En box innehåller ca 15 produkter med ett värde mellan 350 - 450 kr. Det är en perfekt present att ge bort i julklapp, som samtidigt inte kostar skjortan :-) Fick exempelvis dessa gudomligt goda bönlasagneplattor från Risenta, (om du vill se fler bilder på vad som kan vara i en box, kolla på @dreamspo.se på instagram) ❤

En box kostar 199 kr, om du anger koden "DREAMSPO" får du 15 % på ditt köp :-D
Till veckan dyker en tävling upp på instagram, så håll utkik!

Ingredienser 

Linsfärsen
460 g linser
250 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 vitlök
1/3 gul lök
1 msk tamari (länk)
1/2 msk glutenfri grönsaksbuljong (länk)
1/2 burk majs
100 g färska champinjoner
Salt och peppar
Ev. Timjan och Rosmarin

ca 1/2 pkt bönlasagneplattor

Bechamelsås
50 g mjölkfritt smör
1 dl glutenfritt havremjöl
5 dl osötad glutenfri havredryck
1/2 msk glutenfri grönsaksbuljong (länk)
Vitpeppar
Salt

Toppa med tomater :)

TIPS: Riv ner vegansk ost i bechamelsåsen ifall du vill ha en "ostigare" lasagne eller toppa med bjäst 😊
Du kan även använda ex Felicia bios glutenfria plattor (länk)

Gör så här 

4 - 6 portioner
Ugn: 200 grader
Förberedelser: 10 min
Tid i ugn: 30 min
Total tid: 40 min

Linsfärsen
1. Börja med att hacka lök och champinjoner, stek det på medelhög värme i lite olja tills det har fått en fin gyllene färg.
2. Tillsätt sedan linser, krossade tomater, tomatpuré, majs, pressad vitlök och krydda med buljong, tamaris, salt och peppar.
3. Låt det stå och småputtra på låg värme i ca 4 minuter.

Bechamelsås
4. Smält mjölkfritt smör i en kastrull och rör ner havremjölet.
5. Späd med den glutenfria havredrycken samtidigt som du vispar.
6. Tillsätt grönsaksbuljong
7. Låt såsen koka i ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar

8. Varva sås, lasagneplattor och linsfärssåsen i en ugnssäker form.
9. Toppa med tomater och sätt in formen i ugnen ca 30 minuter
10. Servera :-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229