Glutenfria saffransflarn

Glutenfria och veganska saffransflarn

Jag hade tänkt baka något annat först, men ångrade mig, och därför blev det glutenfria saffransflarn, som självfallet är veganska. De går fort att göra och är fantastiskt gott till en kopp kaffe. Jag tycker att det är en bra present att ge iväg, då det ligger en del eftertanke bakom. Om du älskar saffran som jag gör, glöm då inte att göra mina saffransbollar under tiden dessa ska vara i ugnen :)

Inlägget är i samarbete med smakbox - få 15 % genom att ange koden DREAMSPO i kassan

Ingredienser

Allt fetmarkerat är länkat :-)

100 g mjölkfritt smör
1 tsk saffransarom
1 dl socker
1 1/2 msk ljus sirap
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl rismjöl
1 1/4 dl maizena majsstärkelse
1/2 tsk xantangummi
Pärlsocker till topping

Gör så här 

1. Rör ihop smör, saffransarom, socker och sirap ordentligt
2. Blanda de torra ingredienserna
3. Blanda ihop de torra och de blöta ingredienserna till en deg
4. Rulla ut degen i två längder och skär ca 2 cm tjocka kakor
5. Platta ut kakorna lite, men de kommer att flyta ut i ugnen så överdriv inte och placera dem sedan på ett bakplåtspapper. Placera dem inte för tätt (det blev 2 plåtar för mig)
6. Toppa kakorna med pärlsocker
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 7 min
8. Låt kakorna svalna
9. Servera :-)

Gillar

Kommentarer

evelinasjostrand
evelinasjostrand,

Vad gott det ser ut och låter 😍
nouw.com/evelinasjostrand