Recept, Vegan
Glutenfria muffins

Gluten- mjölk och äggfria muffins, perfekt till eftermiddagsfikat (och helt veganska såklart!). Jag firar idag 1 år som vegan (yay!!) så då passar dessa helt perfekt. De är luftiga och saftiga med en härlig smak av vanilj. Du kan såklart exprimentera och göra chokladmuffins, apelsinmuffin eller någon annan smak som du tror kan vara gott till. Tänk bara på att dra ner på vaniljsockret då detta recept innehåller 1 msk.

Du kan även variera receptet genom att ha någon form av frosting! Det kan vara en "cream cheese" frosting baserat på cashewnötter som du blötlägger och mixar, eller varför inte använda en sojabas som tofutti? Om du inte är glutenintolerant kan du använda dig av Oatlys påMackan! Jag valde att bara göra muffins denna gång :-)

Ingredienser

ca 23 st

6 dl glutenfritt mjöl (jag använde Lailas mjölmix)
2 tsk bikarbonat
1,5 dl sojadryck/eller annan växtbaserad dryck
1 msk vaniljsocker
150 g mjölkfritt smör
2 dl socker

Instruktioner

Ugn: 200 grader

1. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och socker i en bunke
2. Smält smöret
3. Häll i smöret och tillsätt sojadrycken under tiden du rör om
4. Placera små muffinsformar på en plåt
5. Fyll upp ca 1/3 av formen
6. Ställ i ugnen i ca 15 minuter
7. Låt svalna och servera!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments