Kladdkakemuffins på bönor

Innehåller affiliate-länkar

Veganska kladdkakemuffins

Kladdkakemuffins med en liten twist, eller ja en rätt stor twist då de är bakade med svarta bönor! Sötningen i detta recept består framförallt av kokossocker och banan. För att framhäva chokladsmaken användes en vegansk sockerfri choklad. Att muffinsarna sjunker i mitten gör ingenting, då de ska vara kladdiga i mitten. Jag brukar ta tillfället i akt och passa på att fylla med en god chokladkräm eller en klick växtgrädde.

Du kanske också gilllar: Vegansk kladdkaka , kanelbullekaka på vita bönor , Sötpotatiskladdkaka , Sockerfri Bounty

Ingredienser

Alla fetmarkerade ingredienser till kladdkakemuffinsarna är länkade <3

230 g svarta bönor
1 dl kokossocker
4 msk fiber sirap
1 dl mandeldryck
1/2 dl kakao
80 g sockerfri vegansk choklad
1 dl mandelmjöl
1/2 dl nötsmör (jag använde jordnötssmör )
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljextrakt
8 steviadrops med vaniljsmak
1 nypa salt
1 medelstor banan
2 msk lucumapulver


Servering:
Växtgrädde (jag använde kokosgrädde)

Gör så här

Ugn: 175
Räcker till: 8 små eller 4 stora muffinsformar

1. Mixa svarta bönorna och bananen tills det blir en krämig konsistens
2. Blanda alla torra ingredienser för sig i en bunke
3. Smält chokladen och häll det sedan i bönmixen, rör om
4. Blanda alla ingredienser tillsammans, tillsätt sist steviadrops
5. Fyll muffinsformarna till 3/4 och grädda i mitten av ugnen i ca 10 - 15 minuter (om du har stora muffinsformar tar det längre tid)
6. Låt svalna på plåten och servera sedan med en klick kokosgrädde <3

Gillar

Kommentarer