Kolabars

Innehåller affiliate-länkar

Veganska glutenfria kolabars med choklad

Perfekt snacks när en kommer hem från en lång skoldag/arbetsdag för att snabbt kunna få energi igen. Det påminner en aning om Twix, men kolan har en hårdare karaktär i dessa än i "vanliga" Twix. Om du vill ha en mjukare kola rekommenderar jag att du gör ett snabbt uppkok och sedan låter kolan stelna på barsbottnen i frysen någon timma. Det är också helt ljuvligt gott och en perfekt "lat-version" ifall du inte orkar koka kola i en halvtimma :-)


Du kanske också gillar: Caramelbars , sockerfria bountys, nougatkladdkaka

Allt fetmarkerat till kolabarsen är länkat <3

Botten:
1,5 dl mandelmjöl
1 dl rismjöl
1 msk agave sirap
1 msk ​kokossocker / eller socker
70 gneutral kokosolja eller rumstempererat mjölkfritt smör


Kolafyllning:
1,5 dl Sojagrädde
1 dl kokossocker / eller socker
1/2 dl fibersirap eller ljus sirap
25 g mjölkfritt smör

Topping:
70 g Vegansk sockerfri choklad​

Gör så här

Räcker till: 6 bars

1. Blanda alla ingredienser till botten och tryck sedan ut degen i en form iklädd med bakplåtspapper, ställ den sedan i frysen under tiden du kokar kolafyllningen
2. Smält mjölkfritt smör och tillsätt sedan resten av ingredienserna, låt koka i ca 30 min under omrörning, tills kolan klarar kulprovet
3. Häll över kolafyllningen på bottenlagret och låt det sedan stelna i frysen ca 1 h, dela dem sedan till bars
4. Smält vegansk choklad över ett vattenbad
5. Rulla barsen i chokladen och låt det sedan stelna ännu en gång i frysen i ca 20 min.
6. Servera :-)

Förvaras antingen i frys eller kyl <3

Gillar

Kommentarer

hildahedlund
hildahedlund,
IP: 82.99.3.229