Life goals;

Life goals 

Hade tänkt skriva något fint inlägg om hur du kan uppnå dina mål genom att dela upp till delmål, men det blir inte så. Har suttit och lyssnat på samma låt om och om igen och kan fortfarande inte släppa tanken. Det är snart åtta år sedan och jag känner ingen ånger, samtidigt som det tog enormt mycket av mig. Ibland måste en lämna även om det gör ont.

Ni vet, ibland känns det tungt att leva med två polar- det är kemiska förändringar i hjärnan som inte går att "bota". De allra flesta lever med en livspendel där vi ibland är gladare och ibland är ledsna. Det är helt normalt. Att krascha ner eller flyga upp. Att en dag inte ta sig upp ur sängen, för en är för nedstämd till att ta på sig för många jobb, överdriven energi och glädje. Det är tungt att pendla på det sättet och jag önskar verkligen att vi var färre som har det så.

Jag har lärt mig mycket mer om mig själv den senaste tiden. Jag har fått massa stöd från grupper på fb för de som lever med bipolär sjukdom. För första gången har jag inte känt mig så ensam i min sjukdom. Det är andra människor som förstår precis vad man menar efter att ha skrivit en rad. Jag behöver samtidigt inte träffa dem i person, vilket är skönt. -- Att inte orkar med människor och lätt tappar lusten, inte jobbar heltid verkar vara ett rätt vanligt mönster. Oftast kan jag skylla på min rygg, men sanningen är att mitt mående ofta spökar mer. Jag är hur som helst så himla tacksam över att dessa grupper finns.


Jag är socialt obekväm då samma intervjufrågor dök upp här om dagen. Jag hade kunnat delat ut en ljudfil på ett usb istället, bara för att upprepa samma svar om och om igen. Jag ställde också samma frågor, för artighetens skull. De menar väl, precis som de allra flesta gör. Det är däremot tröttsamt då det är det som de flesta undrar nu för tiden. Kan själv känna att det inte är så viktigt, det finns mer intressanta saker att prata om.

Så det blev en del tröttsamma tankar, I know - jag är tankspridd, Mår för tillfället rätt bra, medicinerna verkar funka hyfsat vilket underlättar något... Jag vet inte riktigt poängen med det här inlägget om jag ska vara helt ärlig.

- "My goal is to create a life I don't need a vacation from"


-----

"Hon sa – ja borde vara smal
Jag borde hinna med mer, borde vara bra
Borde göra karriär, borde fånga dan
Jag kanske måste förvandlas från ankunge till svan

Hon fortsätter: tänk om dom säger så, tänk om dom tycker så.
Hela världen trycker på.

Lyssna, jag förenklar allting här och nu
Man föds, man dör, luckan emellan fyll ut
Den med glädje, saker händer varje dag
Tänk en vacker tanke för en tänkare som jag
Tänk om meningen med livet är att ge mening åt livet.
Ja kanske, så är det skrivet" - Fronda

Gillar

Kommentarer