Pokémon Go - 75 km på en vecka!

Pokémon Go

Pokémon Go - i alla väder! Såklart började det spöregna när jag var ute igår, vilket gjorde att jag fick söka tak varje gång en pokémon dök upp. Det har verkligen varit huuur kul som helst! Min dröm, som liten, var att få fånga pokémons och nu är den verklig! Nu saknas det bara någon form av Harry Potter spel till mobilen. För vem vill inte vara på Hogwarts? ;-)


Vad är Pokémon Go? 

För dig som inte alls har någon aning om vad detta är så är det ett platsbaserat spel, utvecklat av Niantic och utgivet av The Pokémon Company (Nintendo). Det släpptes i Juli (2016 såklart) och det dyker upp Pokémons i spelet som man kan utveckla till bättre Pokémons. Med hjälp av GPS och kamerafunktionen kan spelet lokalisera var du är och därmed kan du finna olika Pokémons. Det är gratis att ladda ner och spela, men du kan köpa ex. Pokébollar/större väska i appen. Det finns olika Pokémons i olika miljöer. Vatten Pokémons hittar du vid vattnet, och ex fågel Pokemons hittar du vid parker.

För och nackdelar...

Tack vare appen har allt fler börjat röra på sig. Men såklart finns för och nackdelar. En personlig reflektion är att jag lätt dras in i något och satsar 100 %. Haha.. Har dessutom en pojkvän som söker fakta på nätet, vilket gör att jag flyter med på faktan han berättar. Så på gått och ont, men min pojkvän går frivilligt långa prommisar - vilket jag inte är missnöjd med direkt (älskar att vara ute och promma!) Såklart är en del människor inte riktigt eftertänksamma som: Krypa ner i grottor, gå in på andras gårdar och spela samtidigt som de kör bil/cyklar (idioter med andra ord). Det är också en nackdel då det kan leda till olyckor. Det har även kommit kritik mot var ex. Pokéstops placeras (där får man Pokébollar och andra items som kan vara bra att ha). Man kan även lägga ut, så kallade "lures" som lockar Pokémon till ett Pokéstop i en begränsad tid. Det gör att många kan samlas kring en plats för att fånga in Pokémons. Nackdelen har varit att det skett rån och att det finns pedofiler som lockar barn (ingenting jag upplever i lilla Boden i alla fall).

En del andra saker som är negativa är att det finns en del buggar i appen. Ex. så räknar den inte alla km man går, ifall man går sicksack - istället för raksträckor. Har ändå lyckats gå 63 km enligt appen, på en vecka (mycket mer räknas på min stegräknare - enligt den är det 75 km). Det finns nämligen ägg som kan kläckas, som har olika km mål. Ex. ett ägg kan ha 10 km som man ska gå - för att det ska kläckas. Då får man en Pokémon (inte alltid så bra Pokémons, haha - har haft väldigt otur med mina ägg so far).

Fördelarna är enorma, enligt mig. Det finns många som lider av social fobi och depression som vågar sig ut. Läste även en artikel om en kille som lever med Asperger, och han hade börjat ta sig ut - tack vare appen! Det häftigaste är att främlingar har nu en anledning att prata med varandra. Jag har bytt flera fraser med många äldre/yngre som är väldigt positiva till appen. Sen är det såklart en skillnad ifall man går själv, eller med sin pojkvän. Kan lugnt säga att när jag och Elin gick tillsammans så pratade väldigt många killar med oss. Om jag däremot går med min pojkvän kommer snarare äldre och frågar oss om vi ser några Pokémons. Det är väldigt härligt att det blivit en sådan social förändring. Det är ingenting negativt om du frågar mig! Sen att allt fler börjar röra på sig är fantastiskt! Rekommenderar varmt att du laddar ner appen. Jag längtar tills det kommer fler uppdateringar - och att det blir mer strategiskt i fighter mellan olika spelare / när man vill ta över ett gym. Men det är i framtiden! Det är en kul och fantastisk idé som jag verkligen älskar!

Såklart har jag använt en trovärdig källa (not) som Wikipedia i detta blogginlägg - så om du vill läsa mer är det bara att kika in där. ;-)

Gillar

Kommentarer

Inger hansson
,
Du har verkligen "avverkat" en lång sträcka på kort tid ! Jag har länsat jordgubbslandet denna vecka. Kramar !