Proteinkakor


Proteinkakor med kolasmak
Proteinkakor, veganska, glutenfria med smak av mandel och kola. Helt klart ett enkelt sett att få i sig protein, om du frågar mig ;-) Proteinkakorna är sötade med lucumapulver och dadlar. Dadlar i kombo med lucuma ger kakorna en härlig kolasmak. Jag vet att det kan låta skrämmande med dadlar i bakning, men lova mig att ge dessa en chans, ok?! :)
Inlägget är i samarbete med Happygreen.se <3 Ange koden "Happysanna100" för att få 100 kr rabatt vid köp över 300 kr :-)

Ingredienser
9 färska dadlar
1 dl mandelsmör
1 msk risprotein
3 tsk lucumapulver
0.5 dl kokosmjöl
1,5 dl mandelmjöl
1 msk neutral kokosolja
1/2 tsk bakpulver
1 tsk äppelcidervinäger
Frosting:
3 msk kokosgrädde eller vegansk färskost (ex påMackan)
2 tsk Sukrin melis
Svart karamellfärg (frivilligt)

Psst.. Dekorerade med baksidan av en tesked, otroligt pilligt med den går xD
Gör så här
Ugn: 175 grader
Gräddtid: 8 ~ 10 minuter
Räcker till 12 kakor
1. Blötlägg urkärnade dadlar i varmt vatten i ca 30 minuter.
2. Mixa dadlarna till en slät smet tillsammans med mandelsmör och och smält kokosolja
3. Blanda alla torra ingredienser innan du tillsätter det i kaksmeten
4. Tillsätt äppelcidervinäger och knåda ihop till en kakdeg
5. Rulla in kakdegen i bakplåtspapper till en lång cylinderform. Ställ i kylskåpet ca 10 minuter
6. Skär med en kniv kakorna ca 1 cm tjocka, tryck med en gaffel på kakan
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter, låt kakorna svalna
8. Blanda kokosgrädde och sukrin med en sked, toppa sedan kakorna med frostingen
9. Servera :-)

Skål är från Jotex (länk)
Gillar
Kommentarer




