Recension av Conscious goji och coconut choklad

TEST: Conscious organic raw chocolate

Har hunnit prova Conscious goji & coconut organic raw chocolate nu i veckan. Det är en ekologisk raw chokladkaka (kort så innebär raw food innebär okokt mat som inte hettas över 42 grader). Chokladkakan innehåller gojibär och kokoschips och kakaohalten ligger på 70 %. Om du verkligen inte gillar mörk choklad så är detta inget för dig. Personligen älskar jag mörk choklad så denna var helt klart perfekt för mig att prova :-)

Med raw anses också att chokladen får en annan smak och konsistens. Det anses också, i och med att chokladen inte är processad, innehåller den mer näringsämnen från kakaobönan.

Såklart är alla produkter från Conscious veganska och ekologiskt certifierade. De är även fri från soja :-)


Recension

Jag tycker chokladen var jättegod. Jag älskar verkligen gojibär och kokos så denna hamnar absolut på favoritlistan. Priset är ca 33 - 42 kr om man beställer från nätet (kolla alltid efter rea så kan man få den ännu billigare) vilket kanske är lite saftigt för en chokladkaka - men samtidigt så är den ekologisk och vegansk och personligen upplever jag att den är värd priset :-) Det enda jag reagerade på var att den var aningen besk. Troligen är det för att jag inte är van vid raw produkter generellt.

Den är mättande så det behövs inte många bitar och därför räcker den längre, vilket är jättebra för en som annars trycker i sig en chokladkaka på ett par sekunder ;-) (jag är skyldig på den fronten)

+ God smak
+ Ekologisk
+ Vegansk
+ Fri från soja
+ Mörk i smaken

- Dyr
- Besk

Helt klart en chokladkaka som är värd att prova, enligt mig :-)

Gillar

Kommentarer