Recept: Vegansk proteinbar

Innehåller affiliate-länkar

Unna dig en läcker vegansk proteinbar smaksatt med vanilj som sedan toppas med ett krämigt chokladtäcke.

Denna proteinbar går att göra helt glutenfri om du väljer ett proteinpulver som är det. Proteinbarsen är också mejerifri och bakad utan vitt socker. Kort sagt är det en perfekt bar direkt efter träningen eller varför inte som ett litet snack när du känner dig hungrig? Den är dessutom inte för söt, för dig som vill ha en mer matig bar.

Vegansk proteinbar

Förberedelse: 30 min | Total tid: 1 h

Det går snabbt att slänga ihop dessa veganska proteinbars som har en krämig konsistens och en sötma som är väl balanserad. Helt klart ett alternativ till veganska proteinbars som går att köpa i butik, om inte annat billigare.

Serveringar: 4 breda bars eller 8 smala

Ingredienser

Botten:
1/2 dl rismjöl
2 dl vanilj ärt-havre proteinpulver
2 dl varm glutenfri havredryck
2 msk fiber syrup (kan bytas mot agavesirap)
1 msk kokosolja
1 nypa salt

Chokladlager
0,75 dl varm kokosmjölk (den feta delen i toppen av burken)
80 g mörk socker- och mjölkfri choklad

Topping
1,5 msk hackade hasselnötter

Gör så här

Ugn: 150 grader
Gräddtid: 10 minuter

1. Blanda proteinpulver och rismjöl i en bunke
2. Värm havredrycken och häll över proteinpulversblandningen
3. Rör om och tillsätt sedan kokosolja, salt och fiber syrup
4. Kavla lätt ut degen i en form och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter på 150 grader
5. Ta ut barsen och låt dem svalna
6. Hacka choklad
7. Värm kokosmjölken tills det kokar upp lite lätt
8. Blanda i chokladen och blanda lätt ihop till en chokladkräm
9. Placera krämen på proteinbarsen
10. Hacka hasselnötter och toppa barsen
11. Låt stelna i kylskåpet
12. Skär upp i lämpliga bitar och njut :)


Gillar

Kommentarer