Så väljer du den perfekta avokadon

Bli ett avokado proffs

Idag väljer folk ofta helt fel avokado, för att de inte kan det busenkla knepen som gör att du väljer den perfekta avokado. Du kommer aldrig mer komma hem med en brun, äcklig, oätlig avokado. Det kan helt enkelt vara en skräckupplevelse, att man ska välja fel. Avokado är inte heller jättebilligt (om man lever på en matbudget) vilket gör att det är otroligt viktigt att välja rätt.

Jag såg på ett nyhetsmorgon där en kvinna lagade mat - och hon gav det ultimata tipset, som alltid har fungerat för mig. Man kan lätt trycka på toppen och botten av avokadon för att känna om det är mjuk/hård. Det finns såklart massa olika tips, som att kolla på färgen - allt för klargrön är omogen, är den för brun - omogen och om den är lite gulaktig är den perfekt. Prova att lätt trycka på några styckna för att känna skillnaden. Avokadon ska vara mjuk, men mot det hårdare håller än de mjuka.Det är otroligt irriterande när folk klämmer hårt på avokadon, att det ibland lämnar avtryck. De blir bara bruna och fula av det :-( Det finns bättre sätt, lättare sätt att se om avokadon är mogen.

1. Kolla färgen: Grön - omogen / Gulaktig - mogen / Mörkbrun - övermogen
2. Kläm uppe på toppen och nere på botten: Mjuk men närmare hård än jättemjuk = Perfekt!
3. Testa att pillra ur knoppen: Går ej att ta bort - omogen / Gulaktig - mogen / Mörkbrun - övermogen

Ett annat tips är, om du äter en halv avokado så låter du kärnan sitta kvar och lägg den i en form i kylskåpet. Du kan även pressa över lite citron för att vara på den säkra sidan.

SÅ, nu kommer du - högst troligt, vara värsta avokado proffset! - Varsågod ;-)

Gillar

Kommentarer