Semmeltårta

Vegansk semmeltårta
Nu är det snart semmeltider och då får en passa på att äta alla varianter av semlor, som denna semmeltårta (eller två semmelkladdkakor på varandra, vilken version du nu föredrar). Den är fantastiskt god och helt vegansk :-) Så hoppas ni gillar detta recept lika mycket som jag gör!
Du kanske också gillar: Veganska semlor ,vegansk semmelkladdkaka , vegansk kladdkaka
Ingredienser
Alla fetmarkerade ingredienser är adlänkade :-) <3
40 g vegansk vit choklad
150 g mjölkfritt smör
2 dl vetemjöl special
1 dl mandelmjöl
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl kikärtsspad
1 tsk bakpulver
1/2 krm salt
1 krm mald kardemumma
1/2 krm gurkmeja (för en gulare färg)
1 msk lucumapulver (kan uteslutas)
70 g mandelmassa
2 dl växtgrädde (ex alpros cuisine soya eller Plantis havrevisp)
Pudra med dragon fruitpulver

Instruktioner
Ugn: 175 g
Gräddtid: 20 min
Räcker till: 2 - 4 personer
1. Smält smöret i micron, låt sedan den vita chokladen smälta i smöret.
2. Blanda alla torra ingredienser, om det är mycket klumpar i mjölet kan du antingen sila eller använda en gaffel för att lösa upp klumparna
3. Lägg i kikärtsspadet i chokladblandningen och rör om, tillsätt sedan socker
4. Blanda de torra och blöta ingredienserna tillsammans tills det blir en härlig smet.
5. Placera bakplåtspapper i två formar med löstagbara kanter (10 cm diameter)
6. Låt grädda i mitten av ugnen ca 15 - 20 minuter (beror helt på din ugn)
7. Låt semmelkladdkakstårtbottnarna svalna
8. Riv mandelmassan, placera det på tårtbottnarna. Försök att få det jämt. Ställ sedan en av bottnarna på den andre så det bildar ett torn
9. Vispa grädden och använd en slickepott (om du inte har en palett hemma) för att täcka semmeltårtan. Spritsa ut grädden på toppen
10. Pudra med dragon fruit pulver
11. Servera :-)
Gillar
Kommentarer





