Skillnaden mellan Spirulina och Chlorella

Innehåller affiliate-länkar

Och hur överlever man att äta dessa vidriga produkter?
Det smakar verkligen inte bra.. Mitt tips är att blanda dem i en liten skvätt vatten och sedan skynda dig i med dem, innan du hinner tänka. En del gillar att blanda ut i smoothies, men det är tyvärr inget för mig. Det kan vara smart att googla efter man har tagit spirulina/chlorella, för att påminna sig om hälsofördelarna med bägge produkterna som är perfekta för IBS:are! Här nedan kommer en liten "reminder": 

Fakta:
Spirulina: Det är en alg som innehåller en mängd näringsämnen. Den sägs vara en av världens mest koncentrerade näringskälla. Spirulina är en cyanobakterie som hjälper till att stärka immunförsvaret, sänka blodtrycket och är en viktig proteinkälla. Den innehåller, bland annat, vitaminer, proteiner, mineraler, essentiella aminosyror, B-vitamin och järn. Studier från Karolinska institutet pekar på att spirulina aktiverar immunförsvaret, framförallt från tarmsystemet. Det finns även studier från USA som visar att möss som hade ätit spirulina fick färre symtom vid ett svininfluensavirus, jämfört med testgruppen utan.

Spirulina innehåller 60-70 % protein, som utgörs av 18 olika aminosyror. Spirulina innehåller tre gånger mer protein än ägg. Spirulina innehåller även betakaroten, 40 - 60 ggr mer än spenat. Betakaroten omvandlas till A-vitamin i kroppen. Klorofyllet i spirulina hjälper till att detoxa kroppen från skadliga ämnen.

Chlorella: Är en alg som innehåller en mängd protein. Den innehåller 60 % protein. Det är alltså en bra, näringsrik källa. Chlorella hjälper till att balansera pH-värdet genom att den innehåller omega-3 och 6. Det hjälper till att stärka immunförsvaret. Chlorella innehåller klorofyll (4 ggr mer än spirulina) som renar tarmarna. Det är en bra källa för att 'detoxa' kroppen och innehåller även D-vitamin. Chlorella förbättrar matsmältningssystemet, inflammationsdämpande, skyddar från sjukdomar, förbättrar blodsockret och minskar dålig andedräkt.

Vem ska inte ta spirulina/chlorella?
Om du äter någon form av medicin ska du alltid rådfråga din läkare, ex. om du äter mediciner för sköldkörteln eller om du är överkänslig. Däremot kan du i början få huvudvärk, ifall du har mycket gifter i kroppen. Börja därför med en lägre dos!

Vad är då skillnaden?
Spirulina: Saknar cellvägg, vilket gör den lättsmält i kroppen. Innehåller en liten mängd GLA (gammalinolensyra, är även ett kosttillskott som ges till viss med ADHD). Spirulina innehåller även mer järn!
Chlorella: Har cellvägg som binder till sig gifter, som tungmetaller, och har en detoxande effekt. Chlorella innehåller en hög proteinmängd som är perfekt för vegetarianer/veganer, eller dig som tränar.


Här hittar du: Spirulina 
Här hittar du: 
Chlorella 


Gillar

Kommentarer