Socker, laktos- och glutenfria lussehjärtan (+vegansk variant)

Hej! Hoppas allt är bra med er 😊 Tänkte bjuda på ett härligt recept - som är perfekt under veckodagarna när man vill ha julsmaker 😉 Jag valde att ta en pepparkaksform och trycka ut små hjärtan - men du kan såklart göra vanliga.

Ingredienser:

2 ägg (för vegansk: 1 msk chiafrön, krossade med 3 msk vatten eller äggersättning)
50 g laktosfritt smör (ev mjölkfritt margarin eller blandning av raps/kokosolja)
1 dl majsmjöl
1 dl kokosmjöl
1 dl bovetemjöl
2 msk sötströ (ev annan sötning, socker/kokossocker går såklart bra!)
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 krm saffran
ca 3 msk vatten eller valfri mjölk (jag använde vatten)

Smör/ägg till pensling
Ugn: 175 grader

Gör såhär:
1. ​
Vispa äggen pösigt
2. Smält smöret och rör i saffran
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
4. Vänd sakta i mjölblandningen i äggen
5. Häll över smöret och blanda ordentligt
6. Tillsätt ev. valfri mjölk/vatten för en fastare konsistens
7. Krama degen i handen och platta ut den på plåten,
8. Tryck ut små hjärtan med en pepparkaksform
9. Pensla på smör/ägg innan de skjutsas in i ugnen
10. Grädda mitt i ugnen tills de ser klara ut (ca 8-10 min)




  • Recept

Gillar

Kommentarer

Inger Hansson
,
Vilken välsmakande ögonfägnad ! Kramar !
Inger Hansson
IP: 82.99.3.229