Sockerfri granola

Innehåller affiliate-länkar

Sockerfri granola

Trodde aldrig det här skulle hända men, I'm back! Ska givetvis inte ta större cred för detta inlägg då det är min lillasyster som fotat och skapat receptet till denna fantastiska sockerfria granola som dessutom är helt vegansk. Varför hon valt att publicera här och inte på egna kanaler är för att hennes content på sina sociala medier handlar däremot om att försöka stärka psykisk hälsa (@elin.ilona) och lite för att jag har saknat att skriva, speciellt nu i dessa tider.

Receptet kommer ur en tanke om att

1. Granola är dessvärre ganska dyrt
2. Cikoriarot är en vanlig ingrediens i granola som inte alltid är snäll mot magen för de med IBS.
3. Hounung är ofta en vanlig sötning, vilket vi helst undviker.

Den sockerfria granolan har smaksättning med kardemumma och kanel, och får en härlig kanelbulle-smak. Men känn dig fri att använda andra kryddor. Varför inte använda kakao och gör en chokladgranola istället? :) Låt fantasin flöda och gör din godaste veganska granola <3

Detta recept är inte glutenfritt, men lovar att det dyker upp snart också - så håll utkik!

Ingredienser: Sockerfri granola

5 dl havregryn
5 dl rågflingor
1 dl hackade mandlar
1 dl pumpakärnor
1 msk kanel
1 msk kardemumma
1 krm salt
1 dl smält kokosolja
1 dl osötad kokosdryck
1 1/1 dl kokoschips

Ni kan hitta ingredienserna på Bodystore (affiliate)

Gör så här

Ugn: 175 grader

1. Blanda havregryn, rågflingor, hackade mandlar, pumpakärnor, kanel, salt och kardemumma tillsammans i en bunke.
2.Smält kokosoljan och häll i det i blandningen. Rör om.
3. Fördela blandningen jämnt på en bakplåtsklädd plåt.
4. Tillaga i mitten av ugnen i 10 - 15 minuter.
5. Ta ut plåten och strö över kokoschips, rör sedan om granolan
6. Tillaga i mitten av ugnen i ytterligare 10 - 15 minuter.
7. Låt svalna
8. Servera <3

Gillar

Kommentarer