Vegansk glasscheesecake

Innehåller affiliate-länkar

Vegansk glasscheesecake

Tänkte idag bjussa på en vegansk glasscheesecake med en härlig twist. Men först och främst - Gott nytt år! Ofta stannar folk upp på nyår och tänker tillbaka på året som varit, alla positiva och negativa händelser. Såklart hoppas jag att ni stannar upp under årets gång och funderar på hur långt ni har tagit er eller vad som behöver förändras. Det bästa som hänt mig i år vad när vi hämtade Pelle och när jag valde att ta studieuppehåll och jobba istället.


Hemlighet bakom en lyckad cheesecake...

Nu till cheesecaken, vad är den stora hemligheten bakom en fantastisk smaksättning? Lucumapulver! Det är hemligheten i detta recept. Det är fantastiskt gott i bakning och jag använder till det mesta nu för tiden.

Lucuma är en frukt som växer högt uppe bland Andernas bergtoppar. Frukten har ansetts vara väldigt värdefull, inkaguld och det är inte svårt att förstå varför det kallas för det. Under Lucumafruktens gröngula skal så är det en fantastisk smak. Den har en len smak med en vanilj och kolaaktig ton - som funkar perfekt som naturligt sötningsmedel. Lucuma innehåller en hel del fiber, antioxidanter, vitaminer och mineraler. Den innehåller även C- och B-vitaminer, järn, fosfor och kalcium. Så det är helt enkelt ett måste att ha hemma i skafferiet!

Du hittar pulvret här: Lucumapulver(länk)

Mitt tips är att du skippar gelatinet, och om du nu tänker använda det - välj ett vegetabiliskt! (ex vegegel / agar agar). "Vanligt" gelatin utvinns vanligen från kollagen, vilket huvudsakligen är proteinet från däggdjur. Kollagen till gelatintillverkningar utvinns från ben och hud från grisar eller kor. Vi kanske kan komma överens om att delar av djur inte behövs i bakning? - Som sagt, använd ett vegetabliskt gelatinalternativ istället - eller skippa det helt och hållet, som jag gör i detta recept :-)

Ingredienser

1/2 paket Oatly vaniljglass
2 dl Alpro sojagrädde
1 pkt Oatly påMackan

1/2 - 1 dl socker
2 msk vit sirap
3 - 4 msk Lucumapulver
1 msk vaniljsocker

150 g mjölkfritt smör
1 pkt digestivekex (400 g)

ev. Caramel stevia drops (länk)


Gör så här

1. Ställ fram glassen och låt den tina
2. Vispa sojagrädden rätt hårt och tillsätt sedan Oatly påMackan
3. Blanda i resten av ingredienserna
4. Smaka av och se ifall det är något du saknar - Ställ den sedan i kylskåpet medan du gör digestiveblandningen:-)

5. Krossa digestivekexen
6. Smält smöret
7. Blanda ihop digestivekexen och smöret
8. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en löstagbar form
9. Tryck i digestiveblandningen och häll sedan över glassfyllningen
10. Ställ cheesecaken i frysen och vänta ca 3 timmar innan servering
11. Ta ut cheesecaken, skär den i lämpliga bitar
12. Servera och njut <3

Gillar

Kommentarer

Emma,
Åh, jag har velat prova lucuma länge nu, men av någon konstig anledning har det inte blivit av ännu. Måste köpa lucuma asap. 😊 Tack för påminnelsen. 😃
plantbaked.se
Sara,
Ser jättegott ut! <3
www.saretta.se