Vegansk ischoklad

Vegansk ischoklad
Jag vet inte om ni brukar äta mycket ischoklad till jul, färdigköpt som inte smakar så gott och dessutom inte är vegansk. Jag kom ihåg att jag inte ens tyckte det var gott, men kunde inte sluta äta dem ändå. Så nu har jag gjort vegansk ischoklad med olika smaksättningar. Den ljusa baseras på Qaulity Brands Sweden Banoffe bang bang, som har en fantastisk kola/vaniljsmak och är sötat med kokossocker. Den andra har jag använt Garants mörka bakchoklad då jag tycker den har en lagomt besk smak. Men du kan såklart använda det märke du gillar :-) De går verkligen supersnabbt att göra, det enda är att det tar tid att låta svalna i kylskåpet. Välj en kallpressad kokosolja som stelnar i rumstemperatur för bästa resultat.
Jag har i detta inlägg valt att göra två olika varianter! Hoppas de blir en lika stor succé som det är hemma hos mig :-) <3
Detta inlägg är i samarbete med: Smakbox , Starkvegan.se och Quqlitybrandsweden

Ingredienser
Allt som är fetmarkerat är som vanligt länkat<3
Räcker till ca 60 st
200 g mörk vegansk choklad
150 g kallpressad kokosolja
1 tsk vaniljsocker
TIPS: Vill du ha en sockerfri ischoklad? Välj i så fall en choklad som är sockerfri och använd 1/2 krm vaniljpulver istället för vaniljsocker (passar bra om du har någon släkting som äter LCHF och du ändå vill bjussa på något veganskt).
Smaksättning:
Torkade blåbär
Ekologiskt snabbkaffe
Saffran
Finrivet apelsinskal
(här får ni välja själv ifall ni vill använda alla smaksättningar eller ingen, bästa är att smaka av hur mycket du vill ha)
Räcker till ca 30 st
Ingredienser till den ljusa:
45 g ljus vegansk choklad, jag använde:Banoffee bang bang
33 g kallspressad kokosolja

Gör så här
Detta gäller för bägge recepten :)
1. Smält kokosoljan på låg värme i en kastrull
2. Tillsätt chokladen och låt det smälta
3. Fördela chokladsåsen i olika skålar och välj valfri smaksättning!
4. Häll sedan den smaksatta ischoklad i ischokladformar och ställ in i kylen i ca 1 h
5. Servera :-)
TIPS: Räckte inte formarna till? Fyll isformar och ställ i frysen. Ta fram när du ska baka andra recept :-)

Swedish ice chocolate (ischoklad)
Ingredients for the dark ice chocolate :
200 g dark chocolate (vegan)
150 g cold-pressed coconut oil
1 tsp vanilla
Ingredients for the white ice chocolate :
45 g light chocolate (vegan), I used: Banoffee bang bang
33 g cold-pressed coconut oil
flavoring(choose one):
Dried blueberries
Organic instant coffee
Saffron
Finely chopped orange peel
This applies to both recipes :)
1. Melt the coconut oil on low heat in a saucepan
2. Add the chocolate and let it melt
3. Spread the chocolate sauce in a separate bowl and add selected flavoring!
4. Then pour the flavored ice chocolate in ice chocolate molds and place in the refrigerator for 1 h
5. Serve :-)
Gillar
Kommentarer
