Vegansk och glutenfri saffransblondie

Innehåller affiliate-länkar

Saffransblondie

Tänk att det är hela 20 dagar kvar till jul och vad passar då inte bättre till glöggfikat än en vegansk och glutenfri saffranblondie? Saffransblondie har samma konsistens som en brownie, men eftersom den inte innehåller någon kakao så är namnet blondie :-) Den är enkel att göra och är perfekt att ta med sig till jobbfikat då den varken innehåller gluten, ägg eller mejeriprodukter.

Inlägget är i samarbete med finaste: Cocovi

Ingredienser till Saffransblondie

Allt som är fetmarkerat är länkat, men alla ingredienser finns vanligtvis på större matvarubutiker <3

2 dl rismjöl
1 dl durramjöl
1/2 tsk xantangummi
3 tsk vaniljsocker
1 pkt saffran
150 g mjölkfrittsmör

2 dl socker
1/2 tsk bakpulver
1 dl kikärtsspad

Frosting:
1/2 dl florsocker
2 msk vatten
1 tsk dragonfruitpulver (rosa färg)
1 tsk moringapulver (grön färg)

Gör så här

Ugn: 175 grader

1. Klä en långpanna 20 x 30 cm med bakplåtspapper
2. Vispa, gärna med elvisp, kikärtsspadet och sockret tills det blir poröst
3. Smält smöret ihop med saffran
4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll sedan i saffranssmöret och rör det sedan till en fast smet
5. Lägg sist i kikärtsspadbladningen och blanda tills det blir en härlig smet
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 - 25 minuter (beror på hur snabb din ugn är)
7. Ta ut och låt svalna! Skär sedan upp i lämpliga bitar.
8. Blanda ihop florsocker med moringapulver i en liten skål, och gör detsamma med dragonfruitpulvret.
9. Bre ut florsockerblandningen på saffransblondien och låt det stelna i kylskåpet ca 10 minuter.
10. Servera <3 :)

Gillar

Kommentarer