Vegansk pepparkakscheesecake

Vegansk pepparkakscheesecake

Efter att totalt ha misslyckats med saffransbisviker så var jag tvungen att köra ett säkert kort för att inte explodera av ilska, vegansk pepparkakscheesecake! Jag är också en person som varje år köper en alldeles för stor pepparkaksburk. Detta är ett bra tips på hur du kan baka med pepparkakor, innan de blir dåliga (vegansk pepparkakscheesecake är fantastiskt gott så våga prova!) :-) Istället för philadelphia så används den veganska ersättningen: Påmackan. Det är en havrebaserad variant som fungerar perfekt i bakverk.

Det går även att göra denna veganska pepparkakscheesecake glutenfri!
Du behöver bara ändra pepparkakorna till glutenfria och den havrebaserade philadelphian mot en sojabaserad. Det funkar även bra att använda silkes tofu eller mixade cashewnötter. Den vita chokladen kan bytas mot en glutenfri variant från Green star (brukar finnas på Dollarstore eller Coop)<3

Ingredienser

Fyllning:

2 dl sojagrädde
1 tsk limejuice
1 pkt påmackan
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 tsk pepparkakskryddning
1/2 apelsin (skalet + saft)

Bottenlagret:
25 pepparkakor
50 g mjölkfritt smör

Topping:
Pepparkakor :-)

Om du har hemma:
Finhacka gärna i 50 g vegansk vit choklad (länk)

Gör så här

1. Vispa grädden i ca 1 minut, tillsätt sedan limejuice och vispa tills grädden blivit fluffig.
2. Blanda sedan i resten av ingredienserna och smaka av ifall du behöver mer pepparkakskrydda/apelsin.
3. Finhacka ner vegansk vit choklad (om du inte har det hemma så hoppa detta steg, den är god utan också!)
4. Krossa pepparkakorna i en bunke
5. Tillsätt det rumstempererat smöret och tryck sedan ner i en form med löstagbara kanter.
6. Häll över cheesecakefyllningen och ställ sedan i frysen ca 4h.
7. Ta fram, låt tina ca 5 minuter innan servering
8. Njut! :-)

Pelle vill alltid se vad jag håller på med ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229