Vegansk semmelkladdkaka

Innehåller affiliate-länkar

Vegansk semmelkladdkaka

Snart är det semmeldagen, eller ja - det är 28/2 om jag har förstått det rätt. Så varför inte vara en månad i försprång? ;-) Jag älskar semlor, nästan lika mycket som jag älskar pepparkakor. Jag har nu stått och experimenterat i köket och tagit fram två favoritrecept på semmelkladdkaka. En med reducerat sockerinnehåll och en klassisk med socker. Bjussar även på ett recept på mandelmassa. Om du inte har provat göra egen så rekommenderar jag det varmt!

iKaffe är en produkt från Oatly som man har i kaffet ;-). Den är krämigare och sötare än vanlig havredryck och jag tycker den är helt fantastisk i matlagning / bakning. Så om du inte provat baka med det ännu: GÖR DET! Den semmelkladdkakan med reducerat socker är typ HCLF (High carb low fat), för er som följer det. :-) Hoppas du gillar dessa recept lika mycket som jag gör!

Jag hade tänkt fota mer - men det var så mörkt i vår lägenhet + råkade äta upp dem.. whoops...



Semmelkladdkaka utan tillsatt socker

Ingredienser:
3 msk sötströ

1,5 glutenfritt mjöl
1 tsk vaniljpulver
1/3 dl sojagrädde
2 msk fibersirap
1 msk lucumapulver
3 msk iKaffe
Kardemummakärnor
Kardemumma

25 g mjölkfritt smör

Hemmagjord mandelmassa:
1 dl mandlar
3 färska, urkärnade daldar
ev. vaniljpulver och iKaffe

Garnering:
Sojagrädde



Gör så här

Ugn: 200 grader

1. Vispa grädden och tillsätt fibersirap
2. Lägg i de torra ingredienserna och blanda försiktigt
3. Tillsätt iKaffe tills smeten får en fin konsisten
4. Riv ner valfri mängd mandelmassa
5. Ställ i ugnen ca 8 minuter
6. Låt svalna
7. Vispa grädde som du serverar till :-)


Mandelmassan:
1. Lägg mandlarna i en matberedare och mixa
2. Tillsätt dadlarna och lite iKaffe
3. Mixa några minuter tills den får en fast form

Klassisk semmelkladdkaka

Ingredienser:

50 g mjölkfrittsmör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl sojagrädde
1,5 dl glutenfritt mjöl
1 msk lucumapulver
Kardemummakärnor
Kardemumma
Riven mandelmassa

Garnering:
Sojagrädde



Gör så här

Ugn: 200 grader

1. Vispa grädden och tillsätt sirap
2. Lägg i de torra ingredienserna i en bunke och blanda försiktigt
3. Smält smöret i mikron och blanda sedan i det i bunken
4. Riv valfri mängd mandelmassa och lägg det i smeten
5. Ställ i ugnen ca 8 minuter
6. Låt svalna (ställ gärna i frysen nån timma så blir den mycket godare och kladdigare, enligt mig)
7. Vispa grädde och servera :-)


Får bjussa en bild på Pelle i alla fall :-D

Gillar

Kommentarer

Malin Moen,
Ser jättegott ut!! 👌 Vilken söt katt 🙂
www.nouw.com/moen