Vegansk skagenröra

Vegansk skagenröra

Åh, kände verkligen att jag MÅSTE skriva detta på en gång, VEGANSK skagenröra - vilken dröm (sry flr de mörka bilderna - men det är verkligen sjukt mörkt nu för tiden)!! Jag har saknat det otroligt mycket i mitt liv, men nu har jag hittat en lättgjord variant utan massa ingredienser jag inte vill ha med (typ räkorna, det var ju bara själva klägget kring räkorna som var det goda). Jag har därför valt att göra skagenröra utan bitar, men jag kommer ge förslag på varianter - för dig som vill prova.

Jag kommer inte ge några direkta mått i detta recept då det är så individuellt hur man vill smaksätta. Jag gillar att ha rätt mycket kaviar, vilket gör att det inte faller i smaken för alla. Jag gjorde också röra till en macka - alltså inte flera. Du kan såklart förvara röran i kylskåpet, ifall du inte vill äta allt på en gång.


Tångkaviar = vegankaviar

Tångkaviar är inte fiskrom. Det är en produkt som är romliknande, tillverkad av tvättad och rensad havstång. Tången blir i form av små kulor då den löses upp. Den är nästan helt kolesterolfri. Det finns både rödorange- och svart tångkaviar. Den fungerar superbra som pålägg, i sallader och grytor.

Jag hittade tångkaviar på tub, på Coop i Boden. Jag vet att bland annat ICA har ett eget märke - men jag hittade det inte när jag var där. Ifall du inte finner tångkaviar någonstans kan du alltid be personalen ta in det till butiken. Men alltså, VILKEN LYCKA!! Jag har typ alltid älskat kaviar - så det lär bli en lätt överkonsumtion från mitt håll, speciellt skagenröra :-)


Vill bara säga - kolla Pelle (katten) på de två nedersta bilderna 😉

Ingredienser

Oatly påMackan
Oatly havre fraiche
Tångkaviar (jag använde på tub)
Dill
Citronpeppar
Rödlök


Ev.
Tofu
Avokado
Äggfri majonäs (ex. Coop's äggfria majo)
Salt

Gör så här:

1. Hacka löken i små bitar
2. Blanda valfri mängd havre fraiche med påMackan, ttills du får en önskvärd konsistens
3. Blanda i tångkaviar (behövs ingen större mängd, så börja med en mindre mängd och tillsätt därefter)
4. Lägg i lök, kryddor, ev tofu/avokadobitar
5. Lägg på en macka och njut! 😊


Som sagt, prova dig fram med mängden. Jag rekomenderar varmt att du kombinerar påMackan och Oatly havre fraiche, men du kan absolut köra på ena varianten också. Tofu kan du hacka upp i mindre bitar och det ersätter räkorna i receptet. ELLER gör du som jag - skippar det och äter själva röran - MUMS! 😜

Gillar

Kommentarer