Veganska kanelbullebollar

Innehåller affiliate-länkar

Variant av chokladbollar

Idag är det kanelbullens dag, men jag känner mig inte alls sugen på just bullar - så bakade veganska kanelbullebollar.. 😉 Idén är från vanliga chokladbollar, men med en annan smaksättning. Om ni inte har provat rekommenderar jag varmt att ni gör vaniljbollar (byt ut kakao mot vaniljsocker). Det är ett roligt sätt att variera den klassiska chokladbollen. En annan variant är att tillsätta pepparkakskrydda för att göra pepparkaksbollar - supergott 😊

Jag valde att byta ut sockret mot sötningsmedel istället. Men såklart går det att använda vanligt socker också! Däremot hade jag pärlsocker istället för kokos, bara för att min pojkvän inte gillar det. Så de är nästan sockerfria 😄 De blev verkligen gudomligt goda - så kunde inte låta bli att blogga om dem. Vet att det har varit långa uppehåll mellan mina inlägg, och tyvärr kommer det fortsätta att vara så, av olika anledningar. Jag uppskattar alla ni som kikar in dagligen - någon gång kommer jag säkert igång med skrivandet igen 😘 - annars är jag mer aktiv på instagram: @dreamspo.se

Recept

Ingredienser:
4 dl Grynblandning (vete/råg/havre/korn) eller glutenfria havregryn
100 g mjölkfritt smör, rumsvarmt
0,75 dl Ekologisk havredryck
1 msk kanel
0,75 msk Ekologiskkardemumma
1 msk vaniljpulver
½ dl Sukrin+ (stevia) (eller socker)
½ dl Sukrin melis (eller florsocker)

Ev.

Pärlsocker eller kokos att rulla i.


Gör så här

1. Blanda alla torra ingredienser med en gaffel
2. Häll i havredrycken och lägg i smöret
3. Blanda ihop med händerna eller med en elvisp
4. Forma till runda små bollar
5. Rulla bollarna i pärlsocker eller kokos
6. Ställ dem i kylskåpet ca 1 tim
7. Servera 💗

Hoppas ni gillar receptet💗 

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229