Veganska maränger

Enkla veganska maränger!

Maränger är fantastiskt gott och så lätt att göra veganskt! Det kan dock vara några försök bort innan du får helt perfekta maränger, varför? Jo, allt beror på vilken typ av ugn du har! Bästa tipset är att ha ugnen på låg värme och att du har marängerna mellan 1 - 2 timmar på eftervärme. Ge det helt enkelt några försök och var tålmodig med din ugn 😉Ett annat tips är att använda limejuice som finns på flaska, då jag upplever att det inte alls är lika geggigt, som när man pressar egen lime. Det är därför lättare att dosera!


TIPS: Gör marängbotten genom att smeta ut marängen över bakplåtspappret toppa sedan med en vegansk smörkräm och sojagrädde!

Ingredienser

Kikärtsvätska från 1 pkt kikärtor
1 tsk limejuice eller citronjuice

2,5 dl strösocker

Gör så här

1. Vispa kikärtsvätskan i ca 1 min och tillsätt sedan citronjuice och strösocker. Vispa tills det är fluffigt och bunken går att vända upp och ner

2. Spritsa ut på en plåt och ställ in det i ugnen i ca 1 tim på 100 grader, därefter 1 tim på eftervärme med öppen lucka

3. Låt marängerna svalna

4. Servera 😍🙏

Gillar

Kommentarer