Veganska philadelphiabullar

Veganska philadelphiabullar

Min lillasyster har hängt här i veckan och vi har passat på att baka världens godaste philadelphiabullar - självklart veganska! Bakar otroligt sällan bullar (händer typ aldrig - flera år sedan) men just philadelphiabullar var något jag älskade när jag växte upp. Om du inte har provat det MÅSTE du prova!! De är krämiga och otroligt goda.

Det har verkligen varit mysigt att ha henne här några dagar. Vi har även hunnit baka kladdkakemuffins med chokladkolakräm - det kommer recept på det här framöver. Idag så är det också 6 månader sedan vi hämtade vår älskade lilla katt, Pelle <3


Olika variationer

Du kan såklart variera receptet. Nästa gång kommer jag dubbla receptet på fyllningen - då den var gudomligt god. Du kan även välja att byta ut mjölet mot glutenfritt och Oatly påMackan till Creamy spread naturell, ifall du är glutenintolerant. Det finns även Cream Cheezly naturell från Astrid och aporna som är väldigt gott. Jag väljer dock Oatlys för att det är betydligt billigare. Jag använde floras mjölkfria smör. Jag tycker det är absolut godast att ha på mackan, i matlagning och bakning. Du kan såklart välja ett annat mjölkfritt alternativ, välj det du tycker är godast.

Ett sätt du kan variera recept är att tillsätta saffran - det passar perfekt nu när juletiderna börjar närma sig! Om du vill kan du också tillsätta kanel och kardemumma i fyllningen, för att få ett kanelbulleliknande recept (men godare såklart!). Ett annat alternativ är att riva citronskal i fyllningen, för att få en mindre söt variant. Hoppas ni fått inspo att prova receptet :-D


Ingredienser:

Bulldegen:
5 dl havredryck
150 g mjölkfritt smör
1 pkt jäst för söta degar
1 dl strösocker
½ tsk salt
12,5 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g mjölkfritt smör
200 g Oatly påMackan
3 dl florsocker
3 msk vaniljsocker

Topping:
Pärlsocker
ev. sojagrädde


Gör så här: 

1. Värm mjölken till en fingervarm temperatur och tillsätt jästen.
2. Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i mjölkblandningen
3. Arbeta degen smidig, antingen i maskin eller med en sked
4. Lägg bakplåtspapper i en ugnsplåt och lägg i degen.
5. Låt degen jäsa i 30 minuter och sätt igång ugnen
6. Gör under tiden fyllningen och blanda ihop ingredienserna med en sked
7. Använd en kniv och gör sträck i degen. Häll sedan över fyllningen. Om du vill kan du trycka ca 20 hål och lägga i fyllningen.
8. Strö över pärlsocker, pensla ev bullarna med växtbaserad grädde/havredryck
9. Grädda bullarna i ca 15 - 20 minuter, tills bullarna fått en fin färg.
10. Låt svalna och skär sedan upp bullarna i lämpliga bitar
11. Njut! 😍

Gillar

Kommentarer

Inger hansson
,
Godis för öga och gom och finast är katten. Kramar!
Inger hansson
IP: 82.99.3.229