Veganska saffransbollar

Veganska saffransbollar med mandelmassa

Om du kanske inte tycker det är jättekul att baka, eller om du har lite tid men vill ha något gott fika till julbordet så är veganska saffransbollar ett alternativ! Det innehåller knappt några ingredienser och går fort att snöra ihop redan på julafton, då de ska stelna ca 30 minuter i kylskåpet. Vegansk vit choklad finns att köpa på Coop från märket Green Star men jag föredrar Ichoc (länk) och deras vita choklad!

Detta inlägg är i samarbete med Smakbox som skickade mig saffransarom. Det är saffran i flytande form på flaska, vilket gör att du slipper blötlägga saffran innan bakning. Det är enkelt att dosera men var försiktigt så att du inte överdoserar! Inlägget är också i samarbete med Cocovi som har ett fantastiskt dragonfruit pulver (länk) som ger saffransbollarna ett härligt färglyft!

Ingredienser

Allt som är fetmarkerat är länkat <3

50 g vegansk vit choklad
1 krm saffransarom
100 g mandelmassa
1/2 krm vaniljextrakt
1/2 msk dragonfruit pulver (används som topping)

Gör så här 

1. Riv mandelmassan ner i en bunke
2. Häll sedan ner saffransarom, vaniljextrakt och blanda ihop mandelmassan tills den får en fast form
3. Rulla det sedan till små bollar
4. Smält chokladen över ett vattenbad
5. Rulla mandelmassebollarna i chokladen och ställ dem på ett bakplåtspapper
6. Ställ in de veganska saffransbollarna i kylen ca 30 min, tills chokladen har stelnat.
7. Pudra bollarna med dragon fruit pulver
8. Servera :-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229